İçeriğe geç

Elli Altı Nasıl Yazılır

Ellibeş nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak fifty-five olarak yazılır. Doğru kullanımı fifty-five olmalıdır.

60 nasıl yazılır?

Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolZahlOrdnung60sechzigsechzigstel70siebzigsiebzigstens71einundsiebzigeinundsiebzigstens80achtzigachtzigsten89 weitere Zeilen

Ellibir nasıl yazılır TDK?

Yüzde ve binde birler işaretlerini yazarken sayılar ile işaret arasında boşluk bırakılmamalıdır: %25, ‰50 vb. 5. Yan yana yazılmış sayılardan oluşan iskambil oyunları: altmış altı, elli bir, yirmi bir vb.

Sayılar yazıyla nasıl yazılır?

Teknik ve iş metinleri hariç, 10’dan küçük rakamları harflerle yazın. Örneğin: “Ahmet Bey’in üç çocuğu vardı.” Ancak, zaman, tarih, para miktarı, yüzdeler, adresler, ölçümler ve istatistiki verilerle ilgili rakamlar her zaman rakamla yazılır: 16.50’de, 9 lira, 46 kilo, 4 kilometre, 7 metre, 8 Eylül, %2, daire.” : 6, vb.

Elli dokuz nasıl yazılır?

FIFTY-NINE KELİMESİNİN ANLAMI Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla elli dokuz olarak yazılır. Doğru kullanım elli dokuz olmalıdır.

Üçbeş nasıl yazılır?

İndirgemeler ayrı ayrı yazılır: adım adım, yavaş yavaş, sürü sürü, şaşkın, şaşkın (bakan), farklı, derin, kademeli olarak, güzelce, santim santim, parça parça, parça parça (dinleyen), kol kola, sallanarak, vurarak .. vurarak, takım takım, tık tık, yavaşça, kırk elli (yıl), üç beş (kişi), yüz elli (yıllık), vb.

60 sayısı harfle nasıl yazılır?

TDK’ya göre altmış kelimesinin doğru yazımı “altmış”tır.

61 sayısı nasıl yazılır?

61 (altmış bir), bir sayı. Doğal sayı sisteminde 62’den önce ve 60’tan sonra görülür.

56 nasıl yazılır?

10. Daha sonra sayıdan sonra bir nokta veya kesme işareti konur ve dereceyi belirtmek için bir ek yazılır: 15., 56., XX.; 15., 56., XX. vb. NOT: Sıra sayıları bir ek ile gösterildiğinde sayıdan sonra yalnızca kesme işareti ve ek yazılır ve nokta eklenmez: 8. değil 8., 2. değil 2. vb. 10.

2024’te mi 2024’de mi nasıl yazılır?

“Varlık” eki, eklendiği sözcüğün yanına yazılır: deveye kulak (deve-de), yolda kalmak (on the road), ayakta durmak (standing), işte çalışmak (work-te), vb. Bu makale 10 Şubat 2019’da yayınlanmıştır.

1 trilyon nasıl yazılır?

Büyük sayıları ifade etmenin kesin yolları: Yazılı iletişimde, biraz daha büyük sayıları ifade etmenin en kolay yolu kesin miktarı belirtmektir. Örneğin; 1 trilyon (kısa ölçekte), 1 milyar (uzun ölçekte) demek yerine, 1.000.000.000.

Yüzellibin nasıl yazılır?

Yüzden büyük ve yüzlerin, binlerin veya milyonların katları olan sayılar rakam yerine harf olarak yazılır (örneğin iki yüz, elli bin, vb.). Cümle bir rakamla başlıyorsa kelimelerle yazılır.

45 nasıl yazılır?

1’den 100’e kadar İngilizce sayılar ve Türkçe okunuşlarıSayma sayısı (Asıl sayı)Sayma sayısının İngilizce yazımıSıra sayısının Türkçe karşılığı45Kırk beşKırk beş46Kırk altıKırk altı47Kırk yediKırk yedi48Kırk sekizKırk sekiz89 satır daha

Yirmi beş nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Twenty-Five olarak yazılır. Doğru kullanımı Twenty-Five olmalıdır.

Resmi yazılarda rakamlar nasıl yazılır?

Metindeki sayılar sayı veya harf olarak yazılabilir. Gerekirse sayılar sayı olarak yazılabilir ve sonra parantez içinde harf olarak gösterilebilir. Dört basamaklı ve daha fazla basamaklı sayılar sondan üçlü gruplar halinde yazılır ve aralarına bir nokta konur (örnek: 1.452; 25.126; 326).

Elliiki nasıl yazılır?

FIFTY-TWO KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla fifty-two olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı fifty-two olmalıdır.

14.00’da nasıl yazılır TDK?

Konuşma. Ünsüz uyumu nedeniyle “saat 2’de” olmalıydı, “saat 2’de” değil. Saat ve dakikaları gösteren sayılar noktalarla ayrılmıştır, iki nokta yanlıştır.

Ellidört nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak elli dört olarak yazılır. Doğru kullanımı elli dört olmalıdır.

Elli bir nasıl yazılır?

ELLİ BİR KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla elli bir olarak yanlış yazılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Dostoyevski Hangi Akıma Bağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sıska Escort