Ev yapımı incir reçeli bozulmaması için ne yapmak gerekir?
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın, ters çevirin ve bir süre dinlendirin. Reçellerinizi serin, kuru bir yerde veya orta sıcaklıktaki buzdolabında saklayın. Oda sıcaklığında, kuru, serin bir ortamda ve doğrudan güneş ışığından uzakta saklamanızı öneririz.
Kuru incir yıkanır mı?
Satın aldığınız incirleri yıkamadan bir hafta boyunca dondurucuda saklarsanız incir kurdu oluşumunu engellemiş olursunuz. Daha sonra tüketilene kadar buzdolabında +2-4 C0’da saklanmalıdır. Tüketilmeden önce mutlaka yıkanmalıdır.
İncir reçeli şekerlenmemesi için ne yapmak lazım?
Reçel yapımında kullanılan meyvelerin şekeri yeterli olmadığından reçele şeker ilave edilir. Reçelin sonlarına doğru çok tatlı olmaması için limon tuzu veya limon suyu ilave edilmelidir.
1 kilo incir reçeline ne kadar su konur?
İncir reçeli tarifi için malzemeler (ipucuyla birlikte): 1 su bardağından bir parmak eksik su, yarım tatlı kaşığı tarçın tozu.
İncir reçelinde incir yıkanır mı?
Kuru incir reçeli yaparken incirleri yıkamalı mısınız? Evet, kuru incirler reçel yapmadan önce yıkanmalıdır. Yıkama işlemi incirdeki toz ve kiri temizler. Aynı zamanda incirleri ılık suda bekletmek onları yumuşatır ve pişirildiğinde daha iyi bir dokuya sahip olmalarını sağlar.
Taze incir yıkanır mı?
Soyulmamış ve kesilmemiş incirleri soğuk suda yıkayın. Saplarını çıkarın ve pişene kadar bir kenara koyun.
İncir nasıl yıkanır?
Eğer yıkamak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak istiyorsanız, şu adımları izleyin. Kaynar su hazırlayın ve tüm incirleri suya atın. Yaklaşık 3 dakika sıcak suda bekletin. Kuru incirleri sudan çıkarın ve güneşli bir yere koyun.
Kuru incirin kurtlanmaması için ne yapmak gerekiyor?
Kuru incirlerin kurtlanmasını önlemek için ne yapmalısınız? Kuru incirlerin kurtlanmasını önlemek için saklama sırasında defne yaprağı kullanabilirsiniz. Defne yaprakları incirler arasında doğal koruma sağlar ve böcek istilasını büyük ölçüde önler.
İncirde aflatoksin nasıl anlaşılır?
Kojik asit, uzun dalga (365 nm) ultraviyole (UV) lambaları altında karanlıkta parlak yeşil-sarı renkte parlar. Aflatoksin, yalnızca UV lambası altında yeşilimsi sarı floresan renk üreten ve normal bir ortamda çıplak gözle görülemeyen incirlerin ayıklanmasıyla giderilebilir.
1 kilo incire ne kadar şeker konulur?
Soheila Farmer | “İncir reçeli” ✅ Malzemeler Bir kilo incir için 700 gram toz şeker Çeyrek tatlı kaşığı tereyağı Yarım limon ✅ Hazırlanışı Uygun bir kase… Instagram.
Sulu olan incir reçeli nasıl koyulaştırılır?
Reçel sulu hale gelirse, tekrar kaynatmak kıvamını koyulaştırmaya yardımcı olabilir. Bu durumda, reçeli tekrar ocağa koyup tekrar kaynatmak gerekebilir. Bu, fazla suyun buharlaşmasını sağlayarak reçelin kıvamının koyulaşmasına yardımcı olacaktır.
Reçel yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Reçelin bozulup koyu bir renk almasını önlemek için, reçel pişerken tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın.
İncir Reçeli kaç saat kaynar?
İncirler bir gece önceden iyice yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerlerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah, kısmen erimiş şekerle incirler ocağa alınır ve kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra şurubun kıvamı sık sık kontrol edilir ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir.
İncir reçeline limon ne zaman konur?
Tereyağını ekleyin ve ocaktan almadan önce 5 dakika karıştırın. Bu noktada gerekirse 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. 40 dakika sonra ocaktan alın ve soğuyana kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra sterilize edilmiş bir kavanoza dökün, kapağını kapatın ve ters çevirin.
İncir reçeline ceviz ne zaman konur?
Uygun bir tencerede su, şeker ve limon tuzu karıştırılarak şerbet orta ateşte 15 dakika pişirilir. İçine doğranmış incir ve limon suyu eklenir. Kıvam alana kadar şerbetle birlikte 15 dakika pişirilir. İri kıyılmış cevizler eklenir ve ocak kapatılır.
Reçelin bozulmamasi için ne yapmalı?
Reçel nasıl daha uzun süre saklanır? Reçeli steril kavanozlarda saklayarak, kapaklarını sıkıca kapatarak ve güneş ışığından uzak, serin bir yerde saklayarak tazeliğini daha uzun süre koruyabilirsiniz.
Reçel yapıldıktan sonra nasıl saklanır?
İstenilen kıvama gelen reçeller ateşten alındıktan sonra kavanozlara veya uygun kaplara koyularak saklanır. Reçeller henüz sıcakken kavanozlara boşaltılır, kapakları sıkıca kapatılır, sonra ters çevrilir ve bekletilir. Reçeller nemli ve loş ışıklı yerlerde saklanmalıdır.
Kuru incir reçeli nasıl muhafaza edilir?
Kuru incir reçeli tarifi için malzemeler: Öncelikle su ve şekeri yaklaşık 5 dakika kaynatın. Sonra incirler atılır. Ara sıra karıştırarak 1,30 dakika pişirin. Saklanacaksa sıcak bir kavanozda bekletilir. Daha az ağır başka kaplara da konulabilir.
İncir reçeli nasıl saklanır?
Ev yapımı incir reçeli cam kavanozlarda saklanmalıdır. Aksi takdirde serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Nemli bir alanda kalması reçelin yapısının bozulmasına neden olabilir. Kuru bir yerde saklamak mümkün değilse buzdolabında saklanması önerilir.