İçeriğe geç

Kastamonu Cide Sahili Nasıl

Kastamonu cide denize girilir mi?

Cide İlçesi; 11 km uzunluğunda kesintisiz plajı ve Gideros, Aydos, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey plajlarıyla yüzmeye elverişlidir.

Kastamonu’da en güzel deniz nerededir?

Amasra, Kastamonu’nun en ünlü turistik bölgelerinden biridir ve çeşitli plajlara ev sahipliği yapmaktadır. Amasra Plajı, şehir merkezine yakın konumu nedeniyle popüler bir seçenektir. Plajın yanı sıra Küçük Liman Plajı ve Büyük Liman Plajı gibi diğer plajlar da yüzmek için tercih edilebilir.

Kastamonu cidenin neyi meşhur?

Cide geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları Gideros Koyu, Loç Vadisi, Kerempe Deniz Feneri, Karakadı Köyü, Rıfat Ilgaz Müzesi, Malyas Kanyonu, Okçu Kalesi, Çoban Kalesi, Evken Şelalesi, Kılıçlı Mağarası ve Aydos Kanyonudur.

Cide Halk Plajı nerededir?

Cide Halk Plajı şehir merkezine sadece 2 km uzaklıktadır. Plaja 5 dakikalık yürüme mesafesinde, Şht. J. Er Yılmaz Güner Caddesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Cide Halk Plajı birçok tatilcinin en çok tercih ettiği plajlardan biridir.

Kastamonu’da yüzülür mü?

Kastamonu sahilleri hem doğa hem de yüzme imkânı sunmasının yanı sıra deniz turizmi açısından da oldukça güzel fırsatlar sunmaktadır.

Kastamonu Cide’de kaç köy var?

Kastamonu il merkezine 135 km uzaklıkta bulunan Cide, 1868 yılında ilçeye dönüştürülmüş olup, günümüzde 85 köy bulunmaktadır.

Kastamonu’da kadınlar plajı var mı?

Evrenye Kadın Plajı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Evrenye köyünde bulunmaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 105 km uzaklıktadır. D765 üzerinden özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Evrenye Kadın Plajı, kadınlara özel hizmet sunan bir plajdır.

Kastamonu’nun neyi meşhur?

Banduma. Simit Tiridi etli ekmek

Kastamonu’ya en yakın deniz kaç kilometre?

Karadeniz’e 170 km. 1000 metrelik bir sahil şeridi ile açılan ilimizin 6 ilçesi kıyıda yer almaktadır. İnebolu ilçesinde küçük tonajlı gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği bir liman bulunmaktadır. Cide, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde ise daha küçük limanlar bulunmaktadır.

Cidede ne yenir?

İçeceklerimiz arasında; Kuyu kebabı, karışık börek, armut tatlısı, ceviz helvası (cidella), kuyruk dolması, kestane hoşafı, diğer çeşitler…

Cideden ne alınır?

Cide’ye özel hediyelikler; Çini kaseler, çini küllükler, rengarenk çini bardak altlıkları, magnetler, anahtarlıklar, aynalar, biblolar, sarı eşarplar, elma pekmezi, ceviz helvası, kestane balı ve sarımsak gibi hediyelik eşyalar arasından seçim yapabilirsiniz.

Kastamonu Cide halkı nereden gelmiştir?

Cide’nin ne zaman, nerede ve kimler tarafından hangi adla kurulduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte tarihi kaynaklarda Cide’de Gasgalılar, Paflagonyalılar, Henetler, Romalılar, Bizanslılar, Candaroğulları ve Osmanlıların yaşadığı belirtilmektedir.

Cidde denize girilir mi?

Cidde’ye seyahat etmeden önce bilmeniz gereken birkaç şey. Elbette Cidde, tüm ailenizle güvenli bir tatil geçirebileceğiniz bir yer. Buradaki plajları üç kategoriye ayırmışlar: aile, bekar ve özel. Plajlar çoğunlukla otellere ait. Cidde’nin plajları daha kayalık olsa da otellerin özel plajları daha kumlu.

Cide nereye bağlıdır?

Konum. Kastamonu İli’ne bağlı bir ilçe olan Cide, kuzeyde Karadeniz, kuzeydoğuda Doğanyurt, doğuda Şenpazar, güneyde Azdavay ve Pınarbaşı ilçeleri ve batıda Bartın İli’ne bağlı Kurucaşile ilçesiyle çevrilidir. Cide’nin düzlük alanları oldukça sınırlıdır. Toprakları çok sayıda akarsu ve dere ile bölünmüştür.

Kastamonu Abana Denizi nasıl?

Abana Plajı’ndaki deniz temiz ve berraktır. Şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri olan plaj, konuklarına hem denize girme hem de doğayla iç içe bir gün geçirme imkânı sunmaktadır. Plaj alanı ve deniz tabanı tamamen kumla kaplıdır.

Cide nerenin ilçesidir?

Kastamonu iline bağlı Cide ilçesi, kuzeyinde Karadeniz, kuzeydoğusunda Doğanyurt, doğusunda Şenpazar, güneyinde Azdavay ve Pınarbaşı ilçeleri, batısında ise Bartın iline bağlı Kurucaşile ilçesi ile çevrilidir. Cide ilçesinin düzlük alanları oldukça sınırlıdır.

Kastamonu denize ne kadar uzak?

İstanbul’a 500 km, Ankara’ya 240 km uzaklıkta bulunan Kastamonu ilimiz, Sinop Limanı’na giden İpek Yolu güzergahlarının kavşağında yer almaktadır. Karadeniz’e 170 km. 1000 metrelik sahil şeridiyle açılan ilimizin 6 ilçesi kıyıda yer almaktadır.

Gideros Koyu’na denize girilir mi?

Karadeniz’de eşine az rastlanır doğal bir limandır, yolu çok virajlı ve dardır, dikkatli araç kullanmanız gerekir, denize girebilir, balık yiyebilir, lokantalarında çay içebilirsiniz.

Kastamonu’da kadınlar plajı var mı?

Evrenye Kadın Plajı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Evrenye köyünde bulunmaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 105 km uzaklıktadır. D765 üzerinden özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Evrenye Kadın Plajı, kadınlara özel hizmet sunan bir plajdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir